Peterlynn Banner MBS banner flysurfer banner Ozone banner

Auteur Topic: Schiermonnikoog; West en Noord strand!  (gelezen 5162 keer)

Offline Rowin

  • Team Flyboarden.nl
  • Pro
  • *****
  • Berichten: 1632
    • Flyboarden.nl
Schiermonnikoog; West en Noord strand!
« Gepost op: 28 maart 2008 16:31 »
Naam spot: Schiermonnikoog; West en Noord strand.

Locatie: SchiermonnikoogOndergrond:
De ondergrond van Schiermonnikoog is het strand zand. In de zomer wordt het strand een stuk droger en daarom heb je dan ook last van meer stukken met mul zand. Bij het noord strand zit je bij paal 3. Hier mag je rijden vanaf ongeveer de vuurtoren tot links bij de begroeiing. Let op dat je niet ten oosten van de vuurtoren gaat rijden, dit wordt gezien als natuurgebied en het is hier dan ook verboden. Soms staat het water ook onder een klein laagje water, dit is afhankelijk of het de laatste dagen onstuimig weer is geweest. Als het strand er droog bij ligt heb je bij eb al een redelijk strand. Bij vloed wordt dit nog eens vergroot.

Bij het west strand heb je met eb een, echt een enorm strand. Bij vloed is het strand beperkt tot echter een klein strookje. Op dit west strand heb je eerst een strook strand, dan een strook met begroeiing en vervolgens wanneer het eb is een enorm groot strand.


Windrichtingen:
Op het noord strand kun je flyboarden van zuid-west tot noord-oost over de westelijke windrichting.
Op het west strand kun je flyboarden van de windrichting noord tot zuid over de westelijke richting. Bij vloed kun je echter alleen goed boarden met westen wind.


Extra toevoegingen: Op het noord strand kom je via de badweg. Op het west strand kom je via de westerburenpad. Beiden locaties zijn goed bereikbaar op korte afstand vanaf de verharde weg. In de zomer heb je op het noord strand een strandhuisje op het strand waar je van de nodige gemakken kan worden voorzien.


Evenement: Jaarlijks vindt er op Schiermonnikoog ook een meeting plaats. Dit vindt jaarlijks tegen februari plaats.

Rowin.
« Laatst bewerkt op: 17 juni 2012 17:22 door Rowin »
Flies a Flysurfer Speed 4 12 Lotus & Ozone C4 7.
Ride a Trampa Custom & surfs a F-one Acid 127 * 37