Flyboard

Er zijn binnen de sport flyboarden, ook wel kitelandboarden genoemd, verschillende soorten flyboards (landboards). Een flyboard is een groot skateboard waarmee je door middel van een vlieger voort kan laten trekken over een stuk terrein. Dit kan grasland zijn, maar ook een strand. Een flyboard bestaat uit verschillende onderdelen.

Flyboard kenmerken

Een flyboard beschikt over “trucks”. Dit zijn is in feite het onderstel van een flyboard waaraan de wielen vast zitten. De wieltjes zijn luchtbandjes van ongeveer 9 inch groot. Omdat de banden van stevig rubber zijn kun je gemakkelijk over een onverhard terrein rijden. Bij skateboards zijn de wieltjes hier veel te klein voor.

Een flyboard beschikt verder nog over voetstraps. Dit zijn banden die over je wreef van je voeten lopen, zodat je niet van het flyboard afvalt tijdens het boarden.

Een flyboard kan uit verschillende soorten materialen bestaan. Zo zijn er houten boards, maar ook carbon “composiet” boards te verkrijgen. De houten boards zijn stuttig, maar ook stabieler als je er op staat. De carbon boards zijn meer flexibel, vangen beter de klappen op als je sprongen maakt, maar zijn tijdens het rijden weer onstabieler.

De boards kunnen uit verschillende lengtes bestaan. Een kort board is erg wendbaar in de lucht tijdens sprongen, terwijl je met een lang board veel profijt hebt als je lange afstanden gaat rijden en op snelheid board.

Flyboard merken

Binnen de kitemarkt zijn verschillende flyboardmerken. Je kunt hierbij denken aan "Next", “Scrubboards”, “Trampa”, “Kheo”, “Flexifoil” en een tal van andere merken.

Informatie over flyboards

Ben je op zoek naar meer informatie over verschillende flyboards? Ga dan gerust naar ons forum waar vraag en aanbod bij elkaar komt. Op ons forum staan tevens uitgebreide flyboard projecten beschreven, welke zeer interessante onderwerpen zijn.

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...